Gratis Fragt ved køb over 500 kr. Sender til hele Danmark

Det gode veldækkede bord

DE USKREVNE REGLER FOR BORDETIKETTEN Du er inviteret til en fin middag, men du har ikke helt styr på alle de uskrevne regler for bordetiketten, og hvordan man nu lige skal opføre sig. Hvis du ikke er opdateret på Emma Gads etiketteregler om takt og tone, får du her et par gode råd til, hvordan du kommer helskindet gennem det fine middagsselskab med den rette bordetikette uden at træde nogen over tæerne.
Ingen albuer på bordet
Er du ikke vant til fint selskab, undgå albuerne på bordet. Hvil armene i skødet eller læg hænderne på bordet. Hold altid albuerne tæt ind til kroppen
Få styr på bestikket
Hvis du ikke er færdig med at spise, læg kniven med skaftet ned til højre og gaflen til venstre. Når du er færdig, læg kniv og gaffel parallelt mod højre.
Vis respekt
Gem telefonen væk under måltidet. Vær til stede og vis interesse for gæsterne. Skal du tjekke den, så gå til badeværelse
Luk munden
Husk altid at lukke munden, når du spiser. Det anses som uhøfligt at tygge eller snakke med mad i munden. Spis stille og tag små portioner på din gaffel

At dække bord

Gaflerne ligger til venstre, knivene på højre side – med skæret mod tallerkenen. Yderst til højre ligger suppeskeen. Øverst dessertbestik. Skeen med skaftet til højre, gaflen til venstre og tættest på tallerkenen. Bestik til en mellemret er placeret skråt i øverste højre hjørne. Bestikket hører til på tallerkenen, så snart det er taget i brug.
Spis brød til
Tallerkenen til brød står på venstre side – og den er kun til brød. En smørkniv placeres på brødtallerkenen, men her med skæret væk fra tallerkenen.
Vinglas med mere
Brug vinglassene fra højre mod venstre. Vandglasset er yderst til højre. Rødvinsglasset er størst, hvidvinsglasset mindre, og dessertvinsglasset mindst.
Vores Kollektion
Levende lys skaber hygge. Vi tilbyder farveafstemte duge, servietter og lys til både hverdag og fest. Vælg mellem klassiske, sæsonbestemte og trendy designs. Velbekomme.